Ajankohtaista
Työlupa - oleskelulupa - uutisia ja mielipiteitä

Saatavuusharkinta säilytetään. Nopeutetaan ja sujuvoitetaan työperusteisten oleskelulupien käsittelyä. Lisätään osaajien työperäistä maahanmuuttoa. Kannustetaan kansainvälisiä tutkinto-opiskelijoita jäämään valmistuttuaan Suomeen töihin. Kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneille työperusteinen oleskelulupa nykyistä joustavammin.

Oleskelulupajärjestelmän on oltava mahdollisimman sujuva, jotta se ei hankaloittaisi osaajien rekrytoimista Suomeen. Sisäministeriön sekä työ- ja elinkeinoministeriön viime vuonna tilaamassa esiselvityksessä tutkittiin, mistä työlupaprosessin viivytykset johtuvat ja mitä niille on tehtävissä. Kevään aikana asetetaan koordinaatioryhmä, joka...

Keski-Suomessa työlupia voidaan puoltaa etnisille kokeille paitsi pizzeriatyöntekijöille ilman, että työpaikka on julkisessa haussa. Pohjois-Savossa työlupia voidaan puoltaa ravintolakokeille ja suurtaloustyöntekijöille, mutta ei etnisten ravintoloiden kokeille.

Maahanmuuttajille alkuvaiheen palveluja tarjoava International House Helsinki (IHH) avaa ovensa uusissa tiloissa 3. huhtikuuta. Muuton myötä IHH:n palveluntarjonta laajenee. Jatkossa IHH:ssa asioiva EU-kansalainen voi myös rekisteröidä oleskeluoikeutensa.

"Pohjalaista ravintolayrittäjää turhauttaa: osaaville wok- ja sushiruoan kokeille on hirvittävä tarve ja heitä on jo löytynyt Kiinasta, mutta he eivät saa tulla töihin.

"Valtaosa ulkomaalaisten työntekijöiden työluvista viivästyy työnantajien antamien puutteellisten selvitysten vuoksi, sanoo työ- ja elinkeinoministeriön hallitusneuvos Olli Sorainen.

Uudenmaan ELY-keskus on 12.1.2018 päivätyssä alueellisessa työlupalinjauksessaan päättänyt, että siivoojilla on oltava kokoaikatyö 37,5 tuntia viikossa. Kokeille riittää 30 tuntia viikossa. Mm. kotiapulaisille riittää mikä tahansa tuntimäärä, kunhan bruttopalkka on vähintään 1211 €/kk, kuten valtakunnallinen työlupalinjaus edellyttää. Kokkien...

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston liikenteen seuraamiseen. Lisätietoa Viestintäviraston sivulla.

Lue myös: Tietosuojakäytänto ja oikeudellinen huomautus

jQuery Tlačítko na začiatok by William from Wpromotions.eu