Työlupahakemusten käsittely: Pirkanmaa kirii - Uusimaa tarpoo

01.11.2018

Sisäministeri Kai Mykkänen vaati Ylen A-studiossa pikaista parannusta tilanteeseen. Hän haluaa, että hakemukset pystytään ratkaisemaan lain mukaisesti neljässä kuukaudessa syksystä lähtien. Ensi vuonna pitäisi päästä jo kahteen kuukauteen.

Työ- ja elinkeinoministeriö (TEM) on tiennyt jo pitkään jatkuneista ongelmista ulkomaalaisten työlupahakemusten käsittelyssä.

Yle uutisoi, että EU:n ja Euroopan talousalueen ulkopuolelta tulevien työperusteisten oleskelulupahakemusten käsittely voi kestää jopa vuoden ajan, vaikka laki edellyttää päätöksen antamista enintään neljässä kuukaudessa

- Tarvitaan myös resursointia. Esimerkiksi Uudenmaan TE-toimiston tilanne on kohtuuton, Mykkänen sanoi A-studiossa. YLEn Juttu 5.7.2018

Tänään 1.11.2018 Pirkanmaan nettisivuilla olevan tiedon mukaan siellä käsitellään elokuussa 2018 saapuneita työlupahakemuksia. Tämä tarkoittaa sitä, että teoriassa hakemukset voitaisi käsitellä lain mukaisesti neljässä kuukaudessa.

Uudenmaan TE-toimisto ilmoittaa sivuillaan käsittelyssä olevan huhtikuussa 2018 saapuneita hakemuksia. Koska lakisääteisestä neljän kuukauden käsittelyajasta on TE-toimistolle varattu kaksi kuukautta ja Maahanmuuttovirastolle toiset kaksi, on Uudenmaan TE-toimistolla vielä matkaa saadakseen kirittyä oma työjononsa kahteen kuukauteen vastatakseen ministeri Mykkäsen vaatimukseen.

Sopii toivoa hartaasti, ettei laatu kärsi liikaa vauhdin huumassa.

Jussi Ruuskanen