Edustustojen tilanne vaikuttaa oleskeluluvan hakemiseen ulkomailla

19.03.2020

Suomen ulkoministeriön edustustot ovat keskeyttäneet 19.3. oleskelulupahakemusten vastaanoton ja käsittelyn koronavirusepidemian takia. Ulkoministeriö on ilmoittanut, että jo vastaanotetut oleskelulupahakemukset laitetaan vireille normaalisti ja toimitetaan Maahanmuuttovirastoon käsiteltäväksi. Edustustojen poikkeusjärjestely on voimassa toistaiseksi.

Et voi tällä hetkellä tunnistautua edustustoissa. Jos olet hakenut ulkomailla oleskelulupaa Suomeen, tunnistautuminen on pakollista ennen kuin oleskelulupa Suomeen voidaan myöntää. Myös hakijoiden haastattelut edustustoissa on keskeytetty. Jos sinut on pyydetty haastatteluun edustustoon, sinun on käytävä haastattelussa ennen oleskeluluvan saamista.

Päivitys 24.3.2020: Tunnistautumisaikaa on pidennetty 31.8.2020 asti

Ulkomi.nisteriö tiedottaa poikkeusjärjestelyn lopettamisesta myöhemmin.

Maahanmuuttovirasto käsittelee edelleen jo vireillä olevia hakemuksia

Maahanmuuttovirasto jatkaa jo vireillä olevien oleskelulupahakemusten käsittelyä.

Voit edelleen laittaa ulkomailla hakemuksesi vireille verkossa Maahanmuuttoviraston Enter Finland -verkkopalvelussa. Hakemuksesi otetaan käsittelyyn, kun olet päässyt tunnistautumaan.

Yleensä tunnistautumisen pitää tapahtua paikan päällä edustustossa 3 kuukauden kuluttua siitä, kun sähköinen hakemus on laitettu vireille. Koronavirustilanteen takia pääsy tunnistautumaan tai haastatteluun voi pidentyä. Seuraa ulkoministeriön tiedotteita. Varaa aika tunnistautumiseen viipymättä, kun ulkoministeriö on tiedottanut poikkeusjärjestelyjen olevan ohi.

Suomen rajaliikenteen rajoitukset vaikuttavat maahantuloon

Suomen rajaliikennettä on rajoitettu hallituksen päätöksen mukaisesti 13.4.20.20 asti. Tämä vaikuttaa siihen, miten ulkomailta Suomeen pääsee. Voit lukea rajoituksista lisää Rajavartiolaitoksen verkkosivuilta.

Ulkoministeriö  Tiedotteet, 19.3.2020

Maahanmuuttoviraston tiedote 19.3.2020