Työlupien käsittely nopeutunut

26.01.2019

Maahanmuuttovirasto (Migri) antaa sivuillaan arvioita oleskelupien käsittelyajoista, ensimmäisten työntekijän oleskelulupien osalta 1-4 kuukautta. Yrittäjän sähköinen oleskelulupahakemus 6-10 kuukautta, paperinen hakemus 10-12 kuukautta. Jatkolupahakemusten käsittelyaika arvio on pari-kome kuukautta pitempi. Käsittelyaika voi migrin mukaan olla vieläkin pitempi riippuen siitä sun tästä. Esimerkiksi siivoojat ja ravintolatyöntekijät haastatellaan edustustoissa, tarkoituksena on selvittää onko hakija ihmiskaupan uhri.

Tätä kirjoitettaessa Uudenmaan TE-toimisto ilmoittaa sivustollaan, että tällä hetkellä käsitellään lokakuussa 2018 tulleita hakemuksia.  Toisaalla samalla sivustolla ilmoitetaan käsiteltävän marraskuussa 2018 tulleita hakemuksia. Olipa niin tai näin, merkittävä parannus verrattuna kesän 2018 tilanteeseen.

Migri on ilmoittanut lehdistötiedotteessaan 22.11.2018 tavoittelevansa lyhyempiä käsittelyaikoja omalta osaltaan.

Asiakkailtani saamien tietojen mukaan maahanmuuttovirastolta on tullut päätöksiä vuoden vaihteen molemmin puolin syyskuussa jätettyihin hakemuksiin joihin Uudenmaan TE-toimisto on tehnyt osapäätöksen. Toisaalta toukokuussa 2018 jätettyyn hakemukseen päätös on tullut tammikuussa 2019.

Joka tapauksessa valoa on havaittavissa tunnelin päässä.

Valoa tunnelin päässä
Valoa tunnelin päässä


Jussi Ruuskanen 26.1.2018