Uudenmaan työlupalinjaus 2021

10.07.2021

Viimeisimpään alueelliseen työlupalinjaukseen on koottu ne ammattialat, joille työlupia voidaan puoltaa Uudellamaalla ilman edeltävää työvoiman saatavuusselvitystä:

Uudenmaan työlupalinjaus 1.8.2021 alkaen

Edellinen työlupalinjaus 2.1.2021 alkaen

Uudenmaan ELY-keskus 6.7.2021:  "Koronapandemian vaikutukset ovat Suomessa iskeneet rajuimmin Uudellemaalle, erityisesti palvelualalle. Uudenmaan matkailuala kärsi suuresti vuonna 2020 ja samoin ravintola-ala on Uudellamaalla ollut suurissa vaikeuksissa kysynnän puuttuessa. Muiden päätoimialojen osalta tilanne Uudellamaalla on palveluja parempi. Rakentamisen tilanne on pysynyt huomattavasti pelättyä valoisampana ja asuntorakentamisen arvioidaan pysyvän pääkaupunkiseudulla korkealla tasolla. Kevään 2021 ammattibarometrin mukaan Uudellamaalla on koronakriisistä huolimatta runsaasti aloja, jotka kärsivät työvoimapulasta. Pahiten osaavasta työvoimasta on pulaa informaatioteknologiassa, sosiaali- ja terveysalan tehtävissä sekä rakennusalalla"

rakennusala
rakennusala

Uudenmaan TE-toimiston ohje Yksityiset kotitaloudet työnantajina (PDF), "Jos ulkomaalaisen työntekijän pääasialliset työtehtävät ovat siivoustyötä, työnantajan on noudatettava kiinteistöpalvelualan yleissitovaa työehtosopimusta"


Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston liikenteen seuraamiseen ja sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen.