Valuvirhe kausityölaissa korjataan

08.04.2021

Hallitus esittää 17.12.20, että kolmansista maista Suomeen kausityöntekijöiksi tulevilla on nykyistä helpompaa vaihtaa työnantajaa Suomessa ollessaan. Esityksessä ehdotetaan hallitusohjelman mukaisesti muutettavaksi kausityölakia, joka koskee työsuhteessa tapahtuvaa kausityötä maatalouden ja matkailun alalla.

Esitys keventää työnantajan hallinnollista taakkaa. Ulkomaalaiset kausityöntekijät ovat nykylain mukaan olleet sidoksissa kausityölupaansa merkittyyn työnantajaansa. Uudistuksen myötä jokaisesta samaan aikaan ja samanlaiseen työhön tulevasta kausityöntekijästä ei enää tarvitsisi erikseen ilmoittaa, vaan tiedot voidaan antaa yhdellä kertaa kaikista kausityöntekijöistä.

Sadonkorjuu
Sadonkorjuu

Myös kausityöntekijöiden paluuta Suomeen helpotettaisiin. Suurin osa maatalouden kausityöntekijöistä palaa uudelleen aiemmalle työnantajalleen. Tällaisen kausityöntekijän ei tarvitsisi esittää selvitystä työnteon edellytyksistä. Maahanmuuttovirasto on jo aiemmin selvittänyt työnantajan edellytykset toimia lain vaatimusten mukaisena työnantajana.

Lain noudattamisen laiminlyövään työnantajaan kohdistettuja seuraamuksia tarkennettaisiin kohdistamalla vastuu myös yrityksen tai yhteisön vastuuhenkilöihin.

Muutokset ovat osa hallitusohjelmaa.

Lisäys 8.4.2021: Hallitus esitti 8.4.2021, että tasavallan presidentti vahvistaisi lainmuutokset. Presidentin on tarkoitus vahvistaa ne perjantaina 9.4.2021. Muutokset astuvat voimaan 17.6.2021.

Lähde: Työ- ja elinkeinoministeriön tiedote 8.4.2021Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston liikenteen analysoimiseen ja sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen.

Tietosuoja- ja evästekäytäntömme

Oikeudellinen huomautus