Om mig

Kunskap, erfarenhet och verksamhet i ett nötskal.

Jag har kunskapen och erfarenheten av ansökningsprocessen för arbetstillstånd. Jag  känner till de fallgropar som många råkar hamna i. Jag informerar om och tar i beaktande vilka bestämmelser som finns och ser till att du inte hamnar i någon av dessa fallgropar.

Jag arbetade som arbetstillståndspecialist för AN-byråns arbetstillståndsenhet från 2006 till 2018. Mina uppgifter inkluderade alla rutiner relaterade till uppehållstillstånd för arbetare, inklusive utredningar, delbeslut, kundservice och utarbetande av svaromål för överklaganden till förvaltningsdomstolen. Vid sidan av, lite internationell EURES-arbetsförmedling.

Arbetet omfattade också ett nära samarbete med andra myndigheter och utbildning om utländsk arbetares tillstånd och registrering, riktad både för arbetsgemenskapen och externa parter.

Tidigare har jag bott och arbetat förutom i Finland, Sverige och Irland, bl.a. inom restaurangbranschen, som yrkeslärare och som rekryteringskonsult.

På våren 2018 gick jag i pension från AN-byrån så nu kan ja erbjuda min expertis till ditt förfogande. I mitt tidigare jobb insåg jag behovet av en sådan tjänst.

Tills vidare betjänar jag i första hand per telefon eller e-post.


Jussi Ruuskanen