Pirkanmaan työlupalinjaus päivitetty

08.05.2021

Pirkanmaan ELY-keskus on päivittänyt alueellista työlupalinjaustaan 24.4.2021 alkaen todeten, ettei työmarkkinatilanne kokonaisuutena ei ole syksystä 2020 muuttunut.

Suomessa toimivan työnantajan on ensisijaisesti rekrytoitava työntekijä työmarkkinoilla jo olevasta työvoimasta. Työnantajan on julkaistava ilmoitus avoimesta työpaikasta TE-toimiston www.te-palvelut.fi -sivuille vähintään kahdeksi (2) viikoksi, jotta voidaan selvittää, onko tehtävään saatavissa työvoimaa työmarkkinoilta. TE-toimisto ottaa harkinnassaan huomioon koko EU-/ETA-alueen hakijat.

Tähän linjaukseen on koottu ne ammattialat, joita voidaan alueella puoltaa ilman edellä mainittua työvoiman saatavuusselvitystä.

Ammattiala, Ammattiluokka, Ammattinimike ja poikkeukset

Siivousala/kiinteistöpalveluala 91 Siivoojat, kotiapulaiset ja muut puhdistustyöntekijät 911 Koti-, hotelli- ja toimistosiivoojat ym.

Metalli- ja konepaja-ala 72 Konepaja- ja valimotyöntekijät sekä asentajat ja korjaajat 7212 Hitsaajat ja kaasuleikkaajat 7213 Ohutlevysepät 7223 Koneenasentajat ja koneistajat

Rakennusala 71 Rakennustyöntekijät ym. (pois lukien sähköasentajat sekä avustavat työntekijät) 711 Rakennustyöntekijät ym. 712 Rakennusten viimeistelytyöntekijät 7132 Ruiskumaalaajat ja lakkaajat


Terveydenhuollon erityisasiantuntijat 22 Terveydenhuollon erityisasiantuntijat 2211 Yleislääkärit (lääketieteen amanuenssit)


Maanviljelijät, metsätyöntekijät ym. 61 Maanviljelijät ja eläintenkasvattajat ym.

611 Pelto- ja puutarhaviljelijät

6130 Yhdistetyn maanviljelyn ja eläintenkasvatuksen harjoittajat

6121 Liha- ja lypsykarjan kasvattajat sekä muiden kotieläinten kasvattajat

6122 Siipikarjankasvattajat

Ajantasaiset työlupalinjaukset voi tarkistaa kunkin alueen ELY-keskukselta tai työlupia käsittelevältä TE-toimistolta.


Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston liikenteen analysoimiseen ja sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen. 

Evästeet | Tietosuoja | Oikeudellinen varauma

Metalli- ja konepaja-ala
Metalli- ja konepaja-ala