Ajankohtaista
Työlupa - oleskelulupa - uutisia ja mielipiteitä

Maahanmuuttovirasto ilmoittaa työntekijän oleskelulupahakemusten käsittelyajaksi 1-4 kuukautta. Uudenmaan TE-toimiston johtaja rehvastelee twitterissä: "Ei seiso paperit meillä, ei #työlupa #saatavuusharkinta #työnvälitys " Peukku siitä! Mutta se paperien pyörittelykin vie oman aikansa, riippumatta kuka pyörittelee.

"Työntekijöiden oleskelulupaa (esim. rakennustyöntekijät, kokit, siivoojat) koskevista päätöksistä 53 % on myönteisiä. Kielteisen perusteena on useimmiten te-toimiston tekemä kielteinen osapäätös. Jos osapäätös on kielteinen, oleskelulupaa ei voida myöntää."

Lapin-, Keski-Suomen-, Kaakkois-Suomen-, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun työlupalinjaukset on päivitetty touko-kesäkuussa.

Saatavuusharkinta säilytetään. Nopeutetaan ja sujuvoitetaan työperusteisten oleskelulupien käsittelyä. Lisätään osaajien työperäistä maahanmuuttoa. Kannustetaan kansainvälisiä tutkinto-opiskelijoita jäämään valmistuttuaan Suomeen töihin. Kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneille työperusteinen oleskelulupa nykyistä joustavammin.

Oleskelulupajärjestelmän on oltava mahdollisimman sujuva, jotta se ei hankaloittaisi osaajien rekrytoimista Suomeen. Sisäministeriön sekä työ- ja elinkeinoministeriön viime vuonna tilaamassa esiselvityksessä tutkittiin, mistä työlupaprosessin viivytykset johtuvat ja mitä niille on tehtävissä. Kevään aikana asetetaan koordinaatioryhmä, joka...

Keski-Suomessa työlupia voidaan puoltaa etnisille kokeille paitsi pizzeriatyöntekijöille ilman, että työpaikka on julkisessa haussa. Pohjois-Savossa työlupia voidaan puoltaa ravintolakokeille ja suurtaloustyöntekijöille, mutta ei etnisten ravintoloiden kokeille.

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston liikenteen seuraamiseen. Lisätietoa Viestintäviraston sivulla.

Lue myös: Tietosuojakäytänto ja oikeudellinen huomautus