Ajankohtaista
Työlupa - oleskelulupa - uutisia ja mielipiteitä

Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan linjauksessa pula-ammattien listaan on lisätty mm. lähihoitajat ja hoiva-avustajat, Pohjois-Pohjanmaalla lisäksi kivenhakkaajat ja -leikkaajat sekä kaivos- ja louhostyöntekijät. Pirkanmaan ELY-keskus on myös päivittänyt linjaustaan toteamalla: "työmarkkinatilanne ei ole vuonna 2019 oleellisesti muuttunut edellisvuoteen...

Oleskelulupahakemusten käsittelymaksut nousevat hieman 1.1.2020. Suurimmat muutokset koskevat työntekijän ja yrittäjän oleskelulupahakemusten käsittelymaksuja: paperisena tehtyjen hakemusten käsittelymaksu on tulevana vuonna 640 euroa (aiemmin 600) ja sähköisesti tehtyjen hakemusten käsittelymaksu 490 euroa (aiemmin 400). Maahanmuuttovirasto pystyy...

Oleskeluluvan hakuprosessi kestää nyt maksimissaan kuukauden. Erityisasiantuntijoiden rekrytointia Suomeen haitannut pitkä oleskelulupajono on saatu purettua, kertoo Maahanmuuttoviraston maahanmuuttoyksikön tulosalueen johtaja Anna Hyppönen.

Edellinen työlupalinjaus oli päivätty viisi vuotta sitten. Marraskuussa 2019 päivitetyn alueellisen työlupalinjauksen mukaan Etelä-Savon ELY-keskus katsoo, että seuraavilla ammatti- ja toimialoilla työvoiman saatavuus on vaikeutunut:

Täydentävässä talousarvioesityksessä hallitus esittää 2,0 miljoonan euron lisämäärärahaa Maahanmuuttoviraston ICT-menoihin. Lisämääräraha kohdennettaisiin ulkomaalaisasioiden sähköiseen käsittelyjärjestelmään. Sujuva ja viivytyksetön käsittely tarvitsee myös ajantasaisia tietojärjestelmiä, oikeusturvan ja yksilöllisen käsittelyn heikentymättä.

Migri löi jarrut päälle ja uhkasi laittaa lapun luukulle. Erityisasiantuntijan oleskelulupapäätös viipyy 3-4 kuukautta, siitäkös Supercellin Paananen ärähti - hallitus lupasi oitis migrille kasan euroja.

"Pohjois-Karjalan ammattibarometrin 1/2019 mukaan yhä useammassa ammatissa on pulaa työvoimasta. Työvoimapulaa on varsinkin terveys- ja sosiaalialoilla sekä tietoteknisellä alalla. Myös rakennusalalla, ravintola-alalla sekä metalli-ja muoviteollisuudessa on kasvava tarve osaavalle työvoimalle. Maataloudessa ja puutarhataloudessa työskentelee...

"Hallitus lisää oleskelulupamenettelyjen resursseja 20 henkilötyövuodella ja osoittaa oleskelulupien käsittelyyn miljoonan euron lisäresurssit. Kansainvälisen rekrytoinnin kehittämiseen varataan 5,5 miljoonan euron lisäpanostukset.

Maahanmuuttovirasto ilmoittaa työntekijän oleskelulupahakemusten käsittelyajaksi 1-4 kuukautta. Uudenmaan TE-toimiston johtaja rehvastelee twitterissä: "Ei seiso paperit meillä, ei #työlupa #saatavuusharkinta #työnvälitys " Peukku siitä! Mutta se paperien pyörittelykin vie oman aikansa, riippumatta kuka pyörittelee.

"Työntekijöiden oleskelulupaa (esim. rakennustyöntekijät, kokit, siivoojat) koskevista päätöksistä 53 % on myönteisiä. Kielteisen perusteena on useimmiten te-toimiston tekemä kielteinen osapäätös. Jos osapäätös on kielteinen, oleskelulupaa ei voida myöntää."

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston liikenteen seuraamiseen. Lisätietoa Viestintäviraston sivulla.

Lue myös: Tietosuojakäytänto ja oikeudellinen huomautus

jQuery Tlačítko na začiatok by William from Wpromotions.eu