Ajankohtaista
Työlupa - oleskelulupa - uutisia ja mielipiteitä

Suomen ulkoministeriön edustustot ovat keskeyttäneet 19.3. oleskelulupahakemusten vastaanoton ja käsittelyn koronavirusepidemian takia. Ulkoministeriö on ilmoittanut, että jo vastaanotetut oleskelulupahakemukset laitetaan vireille normaalisti ja toimitetaan Maahanmuuttovirastoon käsiteltäväksi. Edustustojen poikkeusjärjestely on voimassa...

Ministeriön tiedotteen mukaan työvoiman maahanmuuttoa edistetään sujuvoittamalla työperustaisten oleskelulupien käsittelyprosessia, houkuttelemalla Suomeen kansainvälisiä osaajia sekä varmistamalla, että maassa jo olevat kansainväliset osaajat jäävät Suomeen.

Videot kertovat oleskeluluvan hakemisesta, palvelupisteessä asioinnista ja verkkopalvelu Enter Finlandista. Oleskelulupaa kannattaa hakea verkossa, sillä se on paperihakemusta edullisempaa ja saat päätöksen nopeammin.

Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan linjauksessa pula-ammattien listaan on lisätty mm. lähihoitajat ja hoiva-avustajat, Pohjois-Pohjanmaalla lisäksi kivenhakkaajat ja -leikkaajat sekä kaivos- ja louhostyöntekijät. Pirkanmaan ELY-keskus on myös päivittänyt linjaustaan toteamalla: "työmarkkinatilanne ei ole vuonna 2019 oleellisesti muuttunut edellisvuoteen...

Oleskelulupahakemusten käsittelymaksut nousevat hieman 1.1.2020. Suurimmat muutokset koskevat työntekijän ja yrittäjän oleskelulupahakemusten käsittelymaksuja: paperisena tehtyjen hakemusten käsittelymaksu on tulevana vuonna 640 euroa (aiemmin 600) ja sähköisesti tehtyjen hakemusten käsittelymaksu 490 euroa (aiemmin 400). Maahanmuuttovirasto pystyy...

Oleskeluluvan hakuprosessi kestää nyt maksimissaan kuukauden. Erityisasiantuntijoiden rekrytointia Suomeen haitannut pitkä oleskelulupajono on saatu purettua, kertoo Maahanmuuttoviraston maahanmuuttoyksikön tulosalueen johtaja Anna Hyppönen.

Edellinen työlupalinjaus oli päivätty viisi vuotta sitten. Marraskuussa 2019 päivitetyn alueellisen työlupalinjauksen mukaan Etelä-Savon ELY-keskus katsoo, että seuraavilla ammatti- ja toimialoilla työvoiman saatavuus on vaikeutunut:

Täydentävässä talousarvioesityksessä hallitus esittää 2,0 miljoonan euron lisämäärärahaa Maahanmuuttoviraston ICT-menoihin. Lisämääräraha kohdennettaisiin ulkomaalaisasioiden sähköiseen käsittelyjärjestelmään. Sujuva ja viivytyksetön käsittely tarvitsee myös ajantasaisia tietojärjestelmiä, oikeusturvan ja yksilöllisen käsittelyn heikentymättä.

Migri löi jarrut päälle ja uhkasi laittaa lapun luukulle. Erityisasiantuntijan oleskelulupapäätös viipyy 3-4 kuukautta, siitäkös Supercellin Paananen ärähti - hallitus lupasi oitis migrille kasan euroja.

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston liikenteen seuraamiseen. Lisätietoa Viestintäviraston sivulla.

Lue myös: Tietosuojakäytänto ja oikeudellinen huomautus

jQuery Tlačítko na začiatok by William from Wpromotions.eu