Ajankohtaista
Työlupa - oleskelulupa - uutisia ja mielipiteitä

"Hallitus lisää oleskelulupamenettelyjen resursseja 20 henkilötyövuodella ja osoittaa oleskelulupien käsittelyyn miljoonan euron lisäresurssit. Kansainvälisen rekrytoinnin kehittämiseen varataan 5,5 miljoonan euron lisäpanostukset.

Maahanmuuttovirasto ilmoittaa työntekijän oleskelulupahakemusten käsittelyajaksi 1-4 kuukautta. Uudenmaan TE-toimiston johtaja rehvastelee twitterissä: "Ei seiso paperit meillä, ei #työlupa #saatavuusharkinta #työnvälitys " Peukku siitä! Mutta se paperien pyörittelykin vie oman aikansa, riippumatta kuka pyörittelee.

"Työntekijöiden oleskelulupaa (esim. rakennustyöntekijät, kokit, siivoojat) koskevista päätöksistä 53 % on myönteisiä. Kielteisen perusteena on useimmiten te-toimiston tekemä kielteinen osapäätös. Jos osapäätös on kielteinen, oleskelulupaa ei voida myöntää."

Lapin-, Keski-Suomen-, Kaakkois-Suomen-, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun työlupalinjaukset on päivitetty touko-kesäkuussa.

Saatavuusharkinta säilytetään. Nopeutetaan ja sujuvoitetaan työperusteisten oleskelulupien käsittelyä. Lisätään osaajien työperäistä maahanmuuttoa. Kannustetaan kansainvälisiä tutkinto-opiskelijoita jäämään valmistuttuaan Suomeen töihin. Kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneille työperusteinen oleskelulupa nykyistä joustavammin.

Oleskelulupajärjestelmän on oltava mahdollisimman sujuva, jotta se ei hankaloittaisi osaajien rekrytoimista Suomeen. Sisäministeriön sekä työ- ja elinkeinoministeriön viime vuonna tilaamassa esiselvityksessä tutkittiin, mistä työlupaprosessin viivytykset johtuvat ja mitä niille on tehtävissä. Kevään aikana asetetaan koordinaatioryhmä, joka...

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston liikenteen seuraamiseen. Lisätietoa Viestintäviraston sivulla.

Lue myös: Tietosuojakäytänto ja oikeudellinen huomautus