Ajankohtaista

Työlupa - oleskelulupa - uutisia ja mielipiteitä

Viimeisimpään alueelliseen työluplinjaukseen on koottu ne ammattialat, joiille työlupia voidaan puoltaa Uudellamaalla ilman edeltävää työvoiman saatavuusselvitystä:

Sosiaali- ja terveysalalla sekä tietotekniikka/ICT alalla on jatkuvasti tarvetta ammattilaisista. Kuljetusalalla on pulaa muun muassa ammattilaisista, joilta edellytetään erityispätevyyttä. Muoviteollisuus on viimeksi kuluneen vuoden aikana työllistänyt Pohjois-Karjalassa runsaasti uusia työntekijöitä, ja osaavan työvoiman tarve on jatkuvaa.

Maahanmuuttovirasto parantaa asiakaspalveluaan. Kesän aikana Maahanmuuttovirasto avaa palvelupisteisiin tuhansia uusia varattavia aikoja, ja lisää asiakkaiden neuvontaa. Virasto selvittää palvelupisteiden ajanvarausjärjestelmän uudistamista.

Migri tiedottaa: Työperusteisia oleskelulupia on monia erilaisia ja niiden käsittelyajat vaihtelevat. Kaikkien ensimmäisten työperusteisten oleskelulupien käsittelyaikojen mediaani oli tämän vuoden tammi-maaliskuussa 37 päivää. Vuonna 2020 se oli 70 päivää. Mediaani tarkoittaa sitä, että puolet hakijoista on saanut päätöksen 37 päivässä tai...

"Kainuussa korona on kurittanut erityisesti kansainvälistä matkailua, mutta myös pieniä palvelu- ja kaupan alan yrityksiä, kuten tapahtumayrityksiä, kivijalkakauppoja, erikoisliikkeitä ja henkilöstöruokaloita. Koronasta aiheutuneet matkailun tulonmenetykset heijastuvat laajasti muihin oheispalveluja tarjoaviin yrityksiin. Myös...

Hallitus esittää 17.12.20, että kolmansista maista Suomeen kausityöntekijöiksi tulevilla on nykyistä helpompaa vaihtaa työnantajaa Suomessa ollessaan. Esityksessä ehdotetaan hallitusohjelman mukaisesti muutettavaksi kausityölakia, joka koskee työsuhteessa tapahtuvaa kausityötä maatalouden ja matkailun alalla.

Maahanmuuttovirasti jatkaa 31.12.2021 asti käytäntöä, jonka mukaan jatkolupa voidaan myöntää, vaikka hakijan ansiotulot olisivat tilapäisesti vaadittua alhaisemmat koronaviruspandemian vuoksi.

Maahanmuuttovirasto tiedottaa: Numerosta 0295 419 601 työnantaja voi tiedustella arkisin klo 8.30-12 esimerkiksi työntekijöiden oleskeluluvista, hakemusten täyttämisestä ja työnteko-oikeudesta. Jos linjalla on ruuhkaa, voi jättää soittopyynnön.

Kaksi vuotta vanhemmat kirjoitukset poistetaan

jQuery Tlačítko na začiatok by William from Wpromotions.eu