Ajankohtaista
Työlupa - oleskelulupa - uutisia ja mielipiteitä

Migri löi jarrut päälle ja uhkasi laittaa lapun luukulle. Erityisasiantuntijan oleskelulupapäätös viipyy 3-4 kuukautta, siitäkös Supercellin Paananen ärähti - hallitus lupasi oitis migrille kasan euroja.

"Pohjois-Karjalan ammattibarometrin 1/2019 mukaan yhä useammassa ammatissa on pulaa työvoimasta. Työvoimapulaa on varsinkin terveys- ja sosiaalialoilla sekä tietoteknisellä alalla. Myös rakennusalalla, ravintola-alalla sekä metalli-ja muoviteollisuudessa on kasvava tarve osaavalle työvoimalle. Maataloudessa ja puutarhataloudessa työskentelee...

"Hallitus lisää oleskelulupamenettelyjen resursseja 20 henkilötyövuodella ja osoittaa oleskelulupien käsittelyyn miljoonan euron lisäresurssit. Kansainvälisen rekrytoinnin kehittämiseen varataan 5,5 miljoonan euron lisäpanostukset.

Maahanmuuttovirasto ilmoittaa työntekijän oleskelulupahakemusten käsittelyajaksi 1-4 kuukautta. Uudenmaan TE-toimiston johtaja rehvastelee twitterissä: "Ei seiso paperit meillä, ei #työlupa #saatavuusharkinta #työnvälitys " Peukku siitä! Mutta se paperien pyörittelykin vie oman aikansa, riippumatta kuka pyörittelee.

"Työntekijöiden oleskelulupaa (esim. rakennustyöntekijät, kokit, siivoojat) koskevista päätöksistä 53 % on myönteisiä. Kielteisen perusteena on useimmiten te-toimiston tekemä kielteinen osapäätös. Jos osapäätös on kielteinen, oleskelulupaa ei voida myöntää."

Lapin-, Keski-Suomen-, Kaakkois-Suomen-, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun työlupalinjaukset on päivitetty touko-kesäkuussa.

Saatavuusharkinta säilytetään. Nopeutetaan ja sujuvoitetaan työperusteisten oleskelulupien käsittelyä. Lisätään osaajien työperäistä maahanmuuttoa. Kannustetaan kansainvälisiä tutkinto-opiskelijoita jäämään valmistuttuaan Suomeen töihin. Kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneille työperusteinen oleskelulupa nykyistä joustavammin.

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston liikenteen seuraamiseen. Lisätietoa Viestintäviraston sivulla.

Lue myös: Tietosuojakäytänto ja oikeudellinen huomautus