Ajankohtaista
Työlupa - oleskelulupa - uutisia ja mielipiteitä

Lapin-, Keski-Suomen-, Kaakkois-Suomen-, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun työlupalinjaukset on päivitetty touko-kesäkuussa.

Saatavuusharkinta säilytetään. Nopeutetaan ja sujuvoitetaan työperusteisten oleskelulupien käsittelyä. Lisätään osaajien työperäistä maahanmuuttoa. Kannustetaan kansainvälisiä tutkinto-opiskelijoita jäämään valmistuttuaan Suomeen töihin. Kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneille työperusteinen oleskelulupa nykyistä joustavammin.

Oleskelulupajärjestelmän on oltava mahdollisimman sujuva, jotta se ei hankaloittaisi osaajien rekrytoimista Suomeen. Sisäministeriön sekä työ- ja elinkeinoministeriön viime vuonna tilaamassa esiselvityksessä tutkittiin, mistä työlupaprosessin viivytykset johtuvat ja mitä niille on tehtävissä. Kevään aikana asetetaan koordinaatioryhmä, joka...

Keski-Suomessa työlupia voidaan puoltaa etnisille kokeille paitsi pizzeriatyöntekijöille ilman, että työpaikka on julkisessa haussa. Pohjois-Savossa työlupia voidaan puoltaa ravintolakokeille ja suurtaloustyöntekijöille, mutta ei etnisten ravintoloiden kokeille.

Maahanmuuttajille alkuvaiheen palveluja tarjoava International House Helsinki (IHH) avaa ovensa uusissa tiloissa 3. huhtikuuta. Muuton myötä IHH:n palveluntarjonta laajenee. Jatkossa IHH:ssa asioiva EU-kansalainen voi myös rekisteröidä oleskeluoikeutensa.

"Pohjalaista ravintolayrittäjää turhauttaa: osaaville wok- ja sushiruoan kokeille on hirvittävä tarve ja heitä on jo löytynyt Kiinasta, mutta he eivät saa tulla töihin.

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston liikenteen seuraamiseen. Lisätietoa Viestintäviraston sivulla.

Lue myös: Tietosuojakäytänto ja oikeudellinen huomautus

jQuery Tlačítko na začiatok by William from Wpromotions.eu