Ajankohtaista
Työlupa - oleskelulupa - uutisia ja mielipiteitä

Keski-Suomessa työlupia voidaan puoltaa etnisille kokeille paitsi pizzeriatyöntekijöille ilman, että työpaikka on julkisessa haussa. Pohjois-Savossa työlupia voidaan puoltaa ravintolakokeille ja suurtaloustyöntekijöille, mutta ei etnisten ravintoloiden kokeille.

Maahanmuuttajille alkuvaiheen palveluja tarjoava International House Helsinki (IHH) avaa ovensa uusissa tiloissa 3. huhtikuuta. Muuton myötä IHH:n palveluntarjonta laajenee. Jatkossa IHH:ssa asioiva EU-kansalainen voi myös rekisteröidä oleskeluoikeutensa.

"Pohjalaista ravintolayrittäjää turhauttaa: osaaville wok- ja sushiruoan kokeille on hirvittävä tarve ja heitä on jo löytynyt Kiinasta, mutta he eivät saa tulla töihin.

"Valtaosa ulkomaalaisten työntekijöiden työluvista viivästyy työnantajien antamien puutteellisten selvitysten vuoksi, sanoo työ- ja elinkeinoministeriön hallitusneuvos Olli Sorainen.

Uudenmaan ELY-keskus on 12.1.2018 päivätyssä alueellisessa työlupalinjauksessaan päättänyt, että siivoojilla on oltava kokoaikatyö 37,5 tuntia viikossa. Kokeille riittää 30 tuntia viikossa. Mm. kotiapulaisille riittää mikä tahansa tuntimäärä, kunhan bruttopalkka on vähintään 1211 €/kk, kuten valtakunnallinen työlupalinjaus edellyttää. Kokkien...

Maahanmuuttovirasto (Migri) antaa sivuillaan arvioita oleskelupien käsittelyajoista, ensimmäisten työntekijän oleskelulupien osalta 1-4 kuukautta. Yrittäjän sähköinen oleskelulupahakemus 6-10 kuukautta, paperinen hakemus 10-12 kuukautta. Jatkolupahakemusten käsittelyaika arvio on pari-kome kuukautta pitempi. Käsittelyaika voi migrin mukaan olla...

Työlupa-asiat ovat olleet viime aikoina julkisuudessakin esillä pitkien käsittelyaikojen vuoksi. Työlupa-asioissa TE-toimisto tekee työluvan hakijalle osapäätöksen ja Maahanmuuttovirasto eli Migri varsinaisen päätöksen työluvan myöntämisestä. Olemme toimistossamme tarttuneet tuumasta toimeen ja lähteneet tehostamaan työlupien käsittelyä...

Maahanmuuttovirasto palkkaa tulevien kuukausien aikana merkittävän määrän osaajia maahanmuuton asiantuntijatehtäviin. Arviolta puolet eli noin 240 viraston määräaikaisista tehtävistä vakinaistetaan. Uusia työntekijöitä on haussa esimerkiksi oleskelupien käsittelyyn maahanmuuttoyksikköön ja turvapaikkayksikköön.

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston liikenteen seuraamiseen. Lisätietoa Viestintäviraston sivulla.

Lue myös: Tietosuojakäytänto ja oikeudellinen huomautus